Overige verhalen

de Lindeboom

In dit verhaaltje wordt op een speelse en fantasierijke manier de groei van het prille begin beschreven. Een avontuur wat na de ontkieming begint. Momenten van schrik, maar ook ontluikende gebeurtenissen komen op het pad van de jonge spruit. De weg naar de eerste bloeiperiode is gaande en dat gaat met ups en downs.

Het vakantieresort

Nadat Lucie is bedrogen door haar zakenpartner, is zij financieel in de problemen geraakt. Haar vader heeft haar een reis geschonken zodat ze even tot rust kan komen. De mooie idyllische plaats waar zij zit, heeft echter een schaduwzijde waar niemand van weet. Summier gaan er geruchten rond dat het daar spookt. Echter neemt vrijwel iedereen dit niet serieus. Ondertussen gebeuren er rare dingen wat Lucie er toe zet om het tot de bodem te gaan uitzoeken. Naarmate haar onderzoek vordert, blijkt alles anders te zijn als dat het lijkt. Een lugubere ontdekking geeft een drastische wending aan dit onderzoek.

Ongewenst

Serafine is een innemende blonde tiener die op school erg geliefd is door haar klasgenoten. Zij weet wat ze wil en houdt geen blad voor haar mond. Thuis echter is het een heel ander verhaal. Daar wordt ze verwaarloost en mishandeld door haar alleenstaande moeder Jolanda. Doordat Serafine vaak bijbaantjes heeft, kunnen zij met z’n tweeën net rond komen. Als Serafine dusdanig is mishandeld dat zij medische hulp nodig heeft, komt de jaren lange mishandeling aan het licht. Jolanda wordt uit de ouderlijke macht gezet en Serafine krijgt een tijdelijk onderkomen aangeboden.

Zowel Jolanda als Serafine gaan hun eigen weg en verliezen elkaar uit het oog. Na het behalen van haar M.B.O diploma richt Serafine zich op een vervolg studie waarin zij stage loopt in een wellness. Bij Jolanda verloopt het levenspad minder fraai. Zij raakt aan lagerwal en is onvindbaar voor haar dochter. Tijdens de zoektocht komt de waarheid achter de mishandeling aan het licht.

 

Redding

In de haven van Longyearbyen bij Spitsbergen heerst er drukte. Schepen van over de hele wereld komen en gaan weer. Het merendeel van de scheepvaart zijn vissersboten. Als het weer omslaat komen een aantal vissers en een onderzoeksteam in de problemen. Een wetenschappelijk team, die het afnemen van de walvispopulatie onderzoek, hoort een May-Day bericht van een vissersboot in hun buurt. Zij pikken hen op en merken dat er iets niet klopt. Het geheim van de vissers dat zij coördinaten van de autoriteiten verkopen aan walvisvaarders, mag niet uitlekken.

Als een andere vissersvloot de walvisvaarders van de coördinaten hebben voorzien, zetten zij koers naar de zwemroutes. Het lijkt alsof de walvisvaarders ongestoord hun slag kunnen slaan. Echter komt er hulp vanuit een onverwachte hoek.

Storm opkomst

Tijdens een avontuurlijk reis door de ruige gebieden van Canada, wordt een groep wandelaarsdoor slecht weer overvallen. Leoniek met haar twee broers en zus maken deel uit van deze groep. Leoniek was de eerste die de komst van het slechte weer voelde aankomen. Als de jonge brunette dit vermeld, wordt ze niet geloofd. Haar broers wijzen naar de strakblauwe lucht en proberen haar aan de hand van de goede weersvooruitzichten te overtuigen, dat haar gevoel mis zit. Eerder dan verwacht komt haar voorspelling uit. Als een volleerd gids neemt zij de leiding over de groep om deze zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

Vermist

Een groep jongeren die elkaar op de camping hebben leren kennen, besluiten om op avontuur te gaan. Zij drijven de spanning op door dingen te doen wat verboden is. Tijdens deze activiteit stuiten zij op een verlaten bergdorpje. Het bouwwerk is in zeer slechte staat en straalt mede daardoor iets spookachtigs uit. Juist die spanning lonkt de jongens waardoor de verleiding niet meer is te weerstaan. Alle verbod en gevaarborden worden genegeerd. Als zij eenmaal door de vervallen straten lopen, worden zij gepakt door een nieuw avontuur die een drastische wending krijgt.

Post-humantijdperk

Waar trans humanistische filosofen al eeuwen geleden over speculeerde, is nu werkelijkheid geworden. Mens en machine zijn versmolten en leven in een perfecte wereld, waar ziekte en zelfs de dood tot verleden tijd behoren. Een wolvenroedel, waarvan het gehuil in de nacht goed hoorbaar is, raakt het hart van Lucien, een jonge wetenschapper die staat voor zijn werk. De post-human in kwestie, wijst in eerste deze aanraking van de hand, maar komt daar uiteindelijk op terug. Tijdens een visioen komt hij erachter dat hun perfecte wereld een schaduw kant heeft, waarmee hij bij niemand terecht kan. Zelfs zijn eigen vrienden verklaren hem voor gek. Pas nadat deze jonge wetenschapper door de mysterieuze epidemie, waarover het verboden is te spreken, wordt getroffen, is Leon bereidt om hem op zijn sterfbed te horen over wat hij heeft ontdekt. Gezien de epidemie de onsterfelijkheid van de post-humans aan het wankelen heeft gebracht, wil Leon alles op alles zetten om te achterhalen waar deze besmettelijke ziekte vandaan komt. Tijdens zijn zoektocht stuit hij tegen veel weerstand op en dreigt daarbij de moed te verliezen. Alles blijkt anders te zijn als dat de buitenkant doet beweren.


Foto's

Hippocampus Geplaatst door author icon Kitty nov 9th, 2020 | Geen reacties
Pareidolie Geplaatst door author icon Kitty sep 27th, 2020 | Geen reacties
Water en vuur Geplaatst door author icon Kitty jul 1st, 2020 | Geen reacties
error: