Over mij

Het is al weer een tijd geleden dat meerdere personen mij adviseerde om meer te doen met mijn creativiteit. Zo ben ik op het idee  gekomen om een website te maken met de naam Zoixiaworlds, zodat ik mijn werk hierop kan laten zien.

Mijn naam  is Kitty van Helden, in 2012 ben ik  begonnen met tekenen naar aanleiding van een inspiratievolle vakantie in Zwitserland. Het laten zien van mijn werken begon als een wens, en is nu realiteit geworden. Door middel van Keltische tekenworkshops, maar vooral veel observeren hoe alles qua vorm en kleur in elkaar steekt is het verder gegroeid.

Ik vind het erg leuk om te experimenteren met nieuw materiaal, vooral als het lukt!   Zo begon het een paar jaar geleden te kriebelen om met acrylverf te gaan werken wat in het begin niet meeviel. Na veel oefenen ging het steeds beter, daarna ben ik met olieverf aan de gang gegaan en ook ijzerdraad met kralen bleek zeer succesvol.  Hier gebruik ik binddraad voor, na heel wat meter ijzerdraad te hebben verbogen ontstond er een boompje. Na deze te verven en van een potje te hebben voorzien werd het leuker dan verwacht. Inmiddels bekleed ik boomstroken tot een meter met ijzerbomen en zelf gemaakte bladeren.

Met het schrijven en dichten is het anders gegaan. Tijdens een lastige periode werd mij geadviseerd om te gaan schrijven. In eerste instantie was ik sceptisch. De eerst regels voelde erg onwennig, maar naarmate de tijd vorderde merkte ik dat het wel degelijk hielp. Het schrijven over de lastige periode veranderde steeds meer naar gedichten en verhalen.

Zoixiaworlds is een fantasierijk site en biedt zowel surrealistische als expressieve werken. De verhalen zijn over het algemeen fantasierijk, spiritueel en avontuurlijk. Sommige gaan richting thriller en science fiction.  Via gedichten wil ik een bepaald gevoel en boodschap mee geven.


Foto's

Keltische zon Geplaatst door author icon Kitty sep 27th, 2021 | Geen reacties
Flair Geplaatst door author icon Kitty apr 5th, 2021 | Geen reacties
Hippocampus Geplaatst door author icon Kitty nov 9th, 2020 | Geen reacties
error: