de Lindeboom

Voordat het zaadje ontkiemd, wordt deze gevoed en gekoesterd door de aarde. Het is nog te teer om het daglicht te kunnen verdragen. Op wonderlijke wijze wordt het zaadje voorbereid om het oude vertrouwde te verlaten om het nieuwe aan te gaan. De ontkieming, de grootste stap ooit voor het prille leven van de lindeboom. Het avontuur om het daglicht te ontmoeten is begonnen.  Zorgvuldig  wordt de jonge scheut op wonderlijke wijze naar boven geleid. De laatste aardekorrels worden doorbroken. Dan ineens staat het in het felle licht. Ai, dat is even schrikken! Toch overwint de levenslust deze schrik.

Het felle licht maakt plaats voor de schemer. Een verademing voor het leven dat pas komt kijken. Eindelijk kan het uitrusten in de donkere comfortzone. De eerste dag is overwonnen, op naar de volgende dag. Op deze wijze verstrijken de eerst dagen. Het jonge leven krijgt een korstje, doordat het de koude nachten en het warme felle licht al een tijdje heeft doorstaan. De levensvatbaarheid groeit als kool. Studie aan worden de dagen warmer, de takjes krijgen knop, waaruit blaadjes komen. Een hele nieuwe sensatie voor de jonge scheut. Het ervaren van de fotosynthese is helemaal het einde. Maar dan komt de eerste harde onweersbui. De flits en de donder. Auw, die prikkeling doet zeer aan de bladeren. Deze nare ervaring duurt een half uur voort. De harde regen maakt plaats voor zonneschijn. Wat een opluchting is dit.

De zomer komt met rasse schrede dichterbij. Het jonge boompje heeft al meerdere onweders doorstaan. Door al die indrukken groeit de ervaring, waardoor de bladeren meer van de omgeving kunnen opvangen. Het kleine wereldje groeit net als de boom zelf steeds groter.

Voor het eerst ziet deze z’n veel oudere broer die indrukwekkend in bloei staat. Oei, er valt nog veel te leren. Weken verstrijken waarin er veel veranderd.

Wat is er aan de hand, het leven lijkt zich terug te trekken.  Bladeren pakken niet meer zoveel als voorheen op. Alles kalvert af, toch beloofd de kleurenpracht een mooie tijd toe, gezien deze veel  rust en vrede met zich mee draagt. Wat staat er te gebeuren? Het is eng, maar de wortels verlangen naar deze tijd. Het leven trekt zich weer terug in de buik van moederaarde. Eenmaal daar beleefd de boom een hele andere wereld samen met alle andere bomen.

Buiten is alles in diepe winterslaap.  De eerst zo groene wereld heeft een metamorfose ondergaan. Alles is nu bekleed met ijs en rijp. Een waar genot voor de winteraanbidders, want alles lijkt wel van kristal. Binnenin de aarde is het warm en een drukte van jewelste. Daarboven waar de stilte nu heerst is van beneden niets te vernemen. De jonge boom die vorig jaar nog als zaadje in de aarde lag, beleef dit ondergrondse tafereel nu heel anders.

Na een indrukwekkende periode roept de bovenwereld weer. De eerste zonnestralen prikkelen de gewassen. Bolbloemen vinden weer hun weg naar boven toe. De eerste knopjes die uitkomen genieten van de prille zonnestraaltjes. De zwakke zon voelt aangenaam op het tere groen. Snel neemt de zon in kracht toe, waardoor het leven tot bloei komt. Nu is het op de aarde zelf een drukte van jewelste. De jonge boom is nu al wat meer mans en weet zich beter te handhaven. Z’n blad is ook talrijker dan het jaar daarvoor. Een aantal jaren doorloopt de jonge boom de wijze lessen van de vier jaargetijden, waardoor deze elk jaar een ring erbij krijgt.

Na de zoveelste jaarcyclus begint de lente weer. Net als alle voorgaande jaren vergaat het de jonge boom goed. Naast dat deze alle opgeslagen gebeurtenissen kan herinneren, lukt het de boom  nu ook, om dit door te geven aan anderen. Maar boven alles wacht er nog een bijzondere verassing. De lente loopt voorspoedig, maar dan ineens voelt de jonge boom zich niet meer zo sterk. Z’n innerlijke huishouden is compleet van de wijs. Tevergeefs  probeert hij helende kracht uit z’n omgeving te halen. Alle andere bomen zijn onbereikbaar geworden. Wat is er aan de hand? Zelfs moederaarde lijkt zich afgewend te hebben. Alles houdt z’n adem in, een doodse stilte heerst binnen in de jonge boom. Dan komt er eindelijk weer contact, een onbekend contact wel te verstaan. Vanwaar komt deze toch vandaan?  Het laat hem geen keuze om ervoor te kiezen.

Dagenlang voorziet dit bijzondere contact hem van nieuwe energie en inzichten. Na een aantal weken onthult deze het Akasha-veld zelf te zijn. Als klap op de vuurpijl krijgt de lindeboom te horen, dat er later een taak als rentmeester op hem wacht. Dan maakt de doodse stilte plaats voor het levendige contact zoals het eerst was. Als geschenk krijgt de jonge lindeboom de meest prachtige volle bloei, waarvan de gehele omgeving geniet.


Foto's

Vliegende snoek Geplaatst door author icon Kitty jul 17th, 2019 | Geen reacties
Groene inspiratie Geplaatst door author icon Kitty jul 17th, 2019 | Geen reacties
vurige vogelkop Geplaatst door author icon Kitty mrt 24th, 2019 | Geen reacties
error: