Skadi

 

Grijs en somber is de toon van de atmosfeer. Hier en daar laat het grijze uniforme wolkendek een spatje regen vallen.

De wezentjes die de bloesems en de bloemen in het veld bewonen, houden zich op de vlakte. Slechts het zachte gefluister doorbreekt de doodse stilte.

De bezorgdheid over de vrieskou die komen gaat, is aan de orde van deze dag. Zij willen als vertegenwoordigers van de lente niet ontheemd raken.

Ze filosoferen over hoe ze koning eik, die de heerschappij over de zomer heeft, kunnen bereiken. Zij krijgen een ingeving dat het element lucht het uitgelezen medium is om koning eik te bereiken.

Na een paar pogingen pakt een zachte bries hun vraag op. Opgelucht en verblijdt halen zij adem. De avond valt en het koelt af. Hier en daar vallen wat lichte buitjes.

Tegen de nacht trekt de lucht open. De temperatuur duikelt snel tot ver onder het vriespunt. Tot hun grote schrik zien zij dat hun boodschap bij de Noorse winter koningin Skadi terecht is gekomen.

Zij zien met lede ogen toe, hoe hun nat geregende wereld in een ijskristallen wereld veranderd. In paniek verkondigen zij straks als ontheemden te zijn, wachtende tot het volgende bloei seizoen zich aandient.

Als de eerste zonnestraaltjes het ijs doet smelten, zien zij dat hun wereld gespaard is gebleven. Via een zachte bries ontvangen zij een bericht van koning eik. Als zij horen dat hij Skadi heeft gestuurd, staan zij perplex. De boodschap dat de winterkoningin veel beter weet hoe zij het tere spul tegen de koude moet beschermen is overgekomen.

 

 


Foto's

Keltische zon Geplaatst door author icon Kitty sep 27th, 2021 | Geen reacties
Flair Geplaatst door author icon Kitty apr 5th, 2021 | Geen reacties
Hippocampus Geplaatst door author icon Kitty nov 9th, 2020 | Geen reacties
error: