Komeet Tojagra

 

Voorwoord

Het Gemfionrijk is een zeer oud intellectueel volk. Qua ontwikkeling zijn zij verder dan de meeste volkeren die een planeet bewonen. Gemfgrenius, de planeet die zij bewonen is in zeer goede staat. Hun techniek in ruimte vaart, architectuur, energie en infrastructuur is van dusdanige kwaliteit, dat de flora en fauna er geenszins onder lijden. Deze wereld is een lust voor het oog. Menig mensvolk wordt betovert als zij Gemfgrenius aandoen.

Hoe mooi en harmonieus deze wereld ook is. Het heeft net zoals veel andere werelden een zwarte bladzijde. In het verleden, toen zij een revolutie in de technologie doormaakte, hebben zij zich schuldig gemaakt aan omstreden wetenschappelijke proeven op een groep gemfions die zij als minder achtte.

Hierdoor is een kwart van het gemfionrijk weggetrokken. Onderweg werden zij door de Faindy’s naar Globondo begeleid. Toen zij daar aankwamen, werden zij door een paar priesterlijk uitziende mensachtige ontvangen. Hun afkomst en naam is tot heden niet bekend geworden. Zij hebben zich al vanaf het begin van deze planeet in dienst gesteld van haar en alles wat haar bewoont.

Ulpoa, de keizerin van Globondo heeft hen een aantal jaar geleden als raadsleden aangesteld. Door haar blindelingse vertrouwen en geloof in deze samenwerking, heeft zij na de eeuwenlange gebrokenheid een helingsproces weten te bewerkstelligen. Het verscheurt gevoel wat dit gemfionrijk sinds de vlucht van Gemfgrenius hebben ervaren, lijkt steeds verder te verdwijnen. Zij gaan Globondo steeds meer als hun moederplaneet zien.

Komeet Tojagra,

Ulpoa heeft het druk met het organiseren van een groots evenement. Weken geleden zag zij rondom haar keizerlijk eiland de meest zeldzame weekdieren aan de oppervlakte van het water drijven. Gezien deze dieren op circa 70 a 100 km diepte leven, kunnen zij onmogelijk overleven in ondiepe wateren. De keizerin weet dat deze dieren eens in de driehonderd jaar een paar maanden naar de oppervlakte komen, omdat Komeet Tojagra dan langs Globondo reist. Door de energie die daarbij vrijkomt, wordt het voor de prachtige weekdieren op onverklaarbare wijze mogelijk om naar de oppervlakte te komen. De invloed die Tojagra op Globondo heeft, maakt dat het water veel gemakkelijker de Kosmische boodschappen van de komeet oppikt. In die maanden wordt z’n driehonderdjarige baan aan het water afgegeven. Dit houdt nieuwe ontwikkelingen voor zowel de Gemfions als de planeet zelf in.

Tegen het vallen van de avond staat Ulpoa bovenop één van de vulkanische bergen die nu volop hun kleurrijke energiestromen aan de lucht afgeven. Sinds de komst van de komeet zijn alle energetische vulkanen op het eiland actief. Vanaf één van de vulkanen bewonderd zij de reusachtige weekdieren. Ondanks dat deze dieren alleen de kleur wit dragen, zijn zij bewonderenswaardig mooi. Deze dieren schitteren in hun serene uitstraling wat Ulpoa’s hart heeft gestolen. Een tijdje later ontmoet zij haar raadsleden die van oorsprong ergens uit de Galaxy komen. De keizerin is dankbaar dat zij hen heeft mogen leren kennen.

Bij de ontmoeting krijgt Ulpoa opgedragen om te gaan baden in de bloemen vallei. Als zij daar aankomt, valt haar mond open van verbazing. De talrijke warmwaterbeekjes die met kleine watervalletjes worden verbonden, heeft plaats gemaakt voor één groot warm water meer. Van de bloemen zelf is niets meer te zien. Als ze dichterbij komt ziet zij dat de bloemen nu als koraalriffen fungeren. Voorzichtig stapt zij in het warme water en poedelt een beetje langs de kant. Zij vraagt zich af waarom de bloemen vallei is veranderd.

Haar vraag verdwijnt als sneeuw voor de zon, als één van de serene weekdieren vanuit de diepte naar boven komt. Het bijzondere moment maakt dat zij van al haar vragen wordt weggevoerd. Zij treed in contact met dit gigantisch wezen, wat haar qua intensiteit doet duizelen. Tegen alle verwachtingen speekt het serene wezen hun taal. Ulpoa voelt dat zij straks op reis wordt meegenomen.

Het wezen zet haar in directe contact met de energiebron van Globondo. Zij ziet nu ook de eerdere ontwikkelingen die Globondo heeft doorgemaakt nadat komeet Tojagra was langs geweest. Direct daarna toont Globondo al het eerdere leven wat daar ooit was. Met het zien dat het om heuse beschavingen ging, wordt zij met stomheid geslagen. Al deze heftige gebeurtenissen in korte tijd maakt haar verward. Ulpoa heeft even tijd nodig om dit een plaats te geven.

Na de nodige rust neemt het mysterieuze weekdier Ulpoa mee naar de diepte van het tijdelijk ontstane meer. De keizerin wordt voorzien van zuurstof en krijgt bescherming tegen de lage druk die daar heerst. Op zo’n 20 km diepte zwemmen zij en het weekdier door een tunnelvormige spelonk die in verbinding staat met de diepzee. Als zij daar doorheen zijn gezwommen loopt de bodem stijl af. Zij dalen af tot ongekende diepten.

De keizerin stuit tegen een zeer unieke berglandschap op. Veel bergen zijn slank en puntig en hebben soms wel een afmeting van 60 km. Ulpoa kijkt haar ogen uit als zij door de dalen van het unieke gebergte wordt geleidt. De koralen blijken zeer hoogwaardige bouwwerken van de bewoners te zijn. Elke stad of dorp wordt weer bevolkt door een andere intelligente levenssoort. Ulpoa heeft nooit geweten dat Globondo zoveel levenssoorten rijk was. In de dorpen en steden die het weekdier met haar aangaat wordt zij hartelijk ontvangen. Zij laten haar zien hoe het in hun wereld eraan toegaat. Zonder al teveel moeite weet de keizerin deze informatie goed in zich op te nemen.

Als de keizerin krijgt te horen dat deze weekdierachtige levensvormen ooit de bewoners op het vaste land waren, weet zij dat het Gemfionrijk daar ook ooit zal zijn. Na een dagenlange reis door de diepzee, brengt het weekdier haar naar het wateroppervlak. Daar nemen zij afscheid van elkaar. Na deze indrukwekkende reis gaat zij direct slapen. De volgende morgen gaat zij naar de bloemenvallei om te baden. Tot haar grote vreugde ziet zij dat deze weer in de oorspronkelijke staat is terug gebracht. Ulpoa geniet van haar vertrouwde badplaats. Tijdens haar onvergetelijke reis heeft zij ook een thema voor haar evenement bedacht.

 

 

 


Foto's

vurige vogelkop Geplaatst door author icon Kitty mrt 24th, 2019 | Geen reacties
Gekleurde werkelijkh... Geplaatst door author icon Kitty mrt 24th, 2019 | Geen reacties
Opleving Geplaatst door author icon Kitty feb 20th, 2019 | Geen reacties
error: