Fantasie verhalen

Het onzichtbare mensvolk

Ondanks het moderne leven van deze tijd, houdt een schrijver er een ouderwetse leefstijl op na. Hij woont met zijn vrouw en dochters in een kasteel, waaromheen een groot landgoed ligt.Naast zijn ouderwetse opvatting is hij overbezorgd dat er iets met zijn dochters gebeurd. Zij mogen daardoor niet buiten de kasteeltuinen treden. Kira, de jongste dochter overtreedt geregeld deze wet, waarover haar vader zich opwind. Als Kira de gestelde grenzen weer heeft overtreden, vermaand hij haar. Ondanks het Kira zeer doet om haar vader zo bezorgt te zien, kan zij haar behoefte aan vrijheid niet negeren.

Diezelfde dag gaat ze met haar zussen een groot buffet voorbereiden voor een genodigde groep. Elk kwartaal nodigt haar vader een selecte groep topschrijvers uit, wat altijd een hele happening is. Een nieuw gezicht onder het bekende volk neemt Kira mee naar een andere wereld.

 

Komeet inslag op Grada voorwoord

Tussen twee nevels gelegen ligt een dwergplaneet, genaamd Grada. Het landschap heeft extremen in vorm en diversiteit, daarbij heeft de dwergplaneet bergketens die qua hoogte de Mount Everest overstijgt. Net als het landschap komen deze extremen ook terug in de bevolking. Zo leven de gradiaänen in de bergen zeer primitief waarbij ze erg ruw en stug zijn in de omgang. Zij bemoeien zich nauwelijks met de veldwachters die door de landheren zijn aangesteld om over hun landhuizen en de provincies te waken. Onder de veldwachters zijn veel dichters en handelaren. Dit geeft geregeld conflicten met de ruwere bevolking van het gebergte. De meeste gradiaänen leven in kleine dorpjes die maximaal uit tien gezinnen bestaan. Gezien Grada een jonge planeet is en nog niet ontdekt door anderen volkeren, liggen de gradiaänen qua ontwikkeling achter.

Fusie voorwoord

Over een kronkelend pad, dat omgeven is door een divers landschap, gaat een dame van weleer, genaamd Ivette. Zij kijkt rond en voelt zich verlost van haar dagelijkse beslommeringen.

Ivette vind het onverklaarbaar dat zij het ene moment nog deftig gekleed achter haar werkbureau zit, en het andere moment ineens met wandelkleding in een natuurgebied loopt. Ze laat het gewoon over haar heenkomen. Ditzelfde doet ze ook met de unieke weg waarover zij gaat. De vrijheid van deze onwetendheid bevalt haar wel.eetje in de maling genomen. Zij vertellen haar wie zij zijn, waarna eindelijk het antwoord volgt waarop Ivette zit te wachten. Met het horen dat zij tijdens een ruimte reis het trillingsniveau van de aarde hebben opgepikt en daarmee zijn gefuseerd, beseft zij dat het een hoog ontwikkeld volk is. Het duizelt Ivette dat hun wereld nu één is met de aarde, zonder dat de aarde hier schade van lijdt. De charismatische wezens leiden haar rond op de locaties waar zij hun vergevorderde technologieën door ontwikkelen.

Komeet Tojagra voorwoord

Het Gemfionrijk is een zeer oud intellectueel volk. Qua ontwikkeling zijn zij verder dan de meeste volkeren die een planeet bewonen. Gemfgrenius, de planeet die zij bewonen is in zeer goede staat. Hun techniek in ruimte vaart, architectuur, energie en infrastructuur is van dusdanige kwaliteit, dat de flora en fauna er geenszins onder lijden. Deze wereld is een lust voor het oog. Menig mensvolk wordt betovert als zij Gemfgrenius aandoen.

Hoe mooi en harmonieus deze wereld ook is. Het heeft net zoals veel andere werelden een zwarte bladzijde. In het verleden, toen zij een revolutie in de technologie doormaakte, hebben zij zich schuldig gemaakt aan omstreden wetenschappelijke proeven op een groep gemfions die zij als minder achtte.

Hierdoor is een kwart van het gemfionrijk weggetrokken. Onderweg werden zij door de Faindy’s naar Globondo begeleid. Toen zij daar aankwamen, werden zij door een paar priesterlijk uitziende mensachtige ontvangen. Hun afkomst en naam is tot heden niet bekend geworden. Zij hebben zich al vanaf het begin van deze planeet in dienst gesteld van haar en alles wat haar bewoont.

Ulpoa, de keizerin van Globondo heeft hen een aantal jaar geleden als raadsleden aangesteld. Door haar blindelingse vertrouwen en geloof in deze samenwerking, heeft zij na de eeuwenlange gebrokenheid een helingsproces weten te bewerkstelligen. Het verscheurt gevoel wat dit gemfionrijk sinds de vlucht van Gemfgrenius hebben ervaren, lijkt steeds verder te verdwijnen. Zij gaan Globondo steeds meer als hun moederplaneet zien.

 

de Dréaka voorwoord

Door de jaren heen is elke vorm van religie en spiritualiteit uitgestorven. De wereldleiders hebben de handen ineen geslagen waardoor de grenzen voorgoed zijn afgedaan. Na een aantal decennia zijn alle volkeren vermengt. Oorlogen zijn zo goed als uitgesloten, maar van vrede is geen sprake. Onder de schone schijn heerst veel frustratie en angst wat zorgt voor onderlinge schermutselingen. Bendes en zwarte handel vieren hoogtij in een wereld waar de belasting steelt van de eerlijke burgers. Ondanks dat er zware straffen staat op het uiten van een geloofsovertuiging, is er een geheime genootschap opgestaan dat de naam ‘lichtende revolutie’ draagt.

Niemand als alleen deze uitverkoren mensen hebben weet van de binnenwereld. In deze bijzondere kleurrijke wereld leven velen mensachtige amfibieën, waterwezens met menselijke kenmerken en mensen die daar op het land leven in organische stadjes. In deze sterk uiteenlopende samenleving is de harmonie bewaar gebleven. Moederaarde heeft, ter bescherming van dit leven, de grenzen tussen de boven en de binnenwereld gesloten. Alleen onder leiding van het Kosmisch bewind mogen sommige van hen naar de oppervlakte gaan om contact te hebben met de lichtende revolutie.

De wereldtop kent deze wereld aan de hand van oude gegevens die zij afdoen als leugens. De lichtende revolutie daarentegen heeft er banden mee. De oer-wezens staan garant voor de balans in de elementen, lucht, vuur, water, aarde en de ether. Naast dat zij dit voortdurend begeleiden, zijn zij ook instaat om een gestalte, in welke vorm dan ook, aan te nemen. Zo kunnen zij bijeenkomsten in zowel de binnenwereld als op het aardoppervlak bijwonen.

De lichtwerkersbasis dat gelegen ligt op een centrale plaats in de binnenwereld is voor elk levend wezen onbekend en onbereikbaar. Slechts diegene die geboren zijn met een Chi-driehart worden daar vroeg of laat heen gezonden onder begeleiding van het Kosmisch bewind. Het kosmisch bewind heeft de verantwoordelijkheid over de Astrale vlaktes, de Kosmische bevolking, waaronder Faindy’s, en de sterren met diens planeten.

Het Chi-driehart heeft als functie om het energielichaam van de lichtwerkers te versterken, te beschermen tegen Kosmische invloeden en hun contact met het Kosmisch veld velen malen te versterken, waardoor reizen op hun eigen energie mogelijk wordt.

 

Eerste vlucht voorwoord

De lichtstad is een mysterie waar de mensen geen hoogte van krijgen. Voor het sterrenvolk, waar slechts een kleine groep mensen toebehoord, is het van grote betekenis. Geregeld gaan zij door de droompoort naar deze plaats, gelegen op een komeet. Vanaf een afstand nemen zij een deel van het leven waar. Aan de hand van boodschappen, die gezonden worden vanuit deze stad, worden zij van informatie voorzien, om hiermee de aarde te helpen, door mensen te inspireren. Slechts één sterrenkind, genaamd Raoul mocht de stad zelf binnentreden.

Lyzurphes voorwoord

Keiran, een jonge Keltische krijger weet de Romeinen die op de loer liggen met een verassingselement te overdonderen en weet een paar Romeinen gevangen te nemen. Tijdens een verhoor laat één van de gevangen veel los, waarna deze weer op vrije voeten worden gesteld. De volgende dag komt de desbetreffende romein met informatie en een plattegrond van hun leger en overhandigt deze. Het document  waarop Lyzurphes staat geschreven is voor Keiran bestemd, wat hem doet besluiten om het te gaan onderzoeken

Oktoberfeest voorwoord

Het licht wordt steeds meer opgeslokt door de donkere dagen die gaan komen, een mooi moment om een griezel verhaal over een berg vol mysteriën te schrijven.


Foto's

Hippocampus Geplaatst door author icon Kitty nov 9th, 2020 | Geen reacties
Pareidolie Geplaatst door author icon Kitty sep 27th, 2020 | Geen reacties
Water en vuur Geplaatst door author icon Kitty jul 1st, 2020 | Geen reacties
error: